Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

за Блесок

податоци


  • Културна установа Блесок е формирана во февруари 1998, а судски е регистрирана во септември 2000 година.
  • „Блесок – литература и други уметности“ е меѓународно списание за... па, за литература и други уметности. „Блесок“ е првото европско интернет списание за култура и уметност. Првиот број на „Блесок“ излезе на 12-ти март 1998.

  • „Блесок“ излегува на секои два месеци, на македонски и на англиски јазик.
     
уреднициИгор Исаковски (1970-2014)
основач

 


БЛЕСОК Литература

Поезија
Елизабета Баковска
главен и одговорен уредник
Ѓоко Здравески
   
Проза
Румена Бужаровска
Милан Дамјаноски
   

Есеи + Критика
Ана Мартиноска
Калина Малеска


БЛЕСОК галерија

Сашо Димоски
Калина Буневска Исаковска
   


БЛЕСОК Звук

Мехмед Бегиќ
   

 
Иља Камински
САД/Русија
Тод Свифт
Обединето Кралство/Канада
Орелија Ласак                     
Франција
Рони Сомек
Израел
Елизабета Линднер
Германија
Иван Христов
Бугарија
Младен Ломпар
Црна Гора
Гокченур Ч.
Турција
Амир Ор
Израел
Бранко Чегец
Хрватска
Сибила Петлевски
Хрватска
   

контакт

Културна установа Блесок
www.blesok.mk
е-пошта: editor@blesok.mk

адреса:
ул. Никола Тримпаре 18/2-8
1000 Скопје, Република Македонија50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+