Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Соња Здравкова-Џепароска
м-р Соња Здравкова-Џепароска (1969) наставник по повеќе стручни дисциплини во МБУЦ „Илија Николовски – Луј“, Скопје. Постојан соработник во проектите на Институтот за театрологија при Факултетот за драмски уметности.
Дипломира на ГИТИС, Москва каде 1993 г. и е доделен научен степен - магистер по убави уметности. Магистрира на Факултетот за драмски уметности, Скопје, на отсекот за театрологија (2003).
Учесник е на над дваесетина симпозиуми и трибини во земјата и странство (Грција, Белорусија , Финска и др). Автор на три книги: Карактерни игри (Магнат, 1998), Дискурски на танцовата уметност на ХХ век (Југореклам, 2001), Балетска драматургија (ФДУ, 2003). Учествувала во изготвувањето на ЦД-ром Театарот на македонката почва - енциклопедија (ФДУ, 2002).Блесок бр. 46, јануари-февруари, 2006
      театар, теорија: Интеркултуралноста во танцот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+