Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Џек Галмиц
Џек Галмиц е роден 1951 година во Њу Јорк, каде што се стекнал со образование и се оженил. Автор е на стихозбирката Од сите нешта, и на книгата проза Кај Фу Јен Тонг и други раскази, како и на пет хаику збирки: Ефекти на светлината, Небесен театар, Едноставен круг, Камен гулаб и За врабец.


Книги од Џек Галмиц во издание на Блесок:


thumb

За врабец / For а Sparrow

Книга хаику од Џек Галмиц, еКнига, на македонски и англиски. 

Превод на македонски: Игор Исаковски. 

Дополнителни содржини:
– Цртежи од Мирослав Масин


thumb

Камен гулаб

Поезија од Џек Галмиц, еКнига, на македонски.

Превод: Игор Исаковски.


thumb

Rockdove

Поезија од Џек Галмиц, еКнига, на англиски.


thumb

За врабец

Книга хаику од Џек Галмиц, на македонски и англиски (2007)

Превод на македонски: Игор Исаковски

Едиција Масин, книга 03
Блесок бр. 46, јануари-февруари, 2006
      поезија: Камен гулаб

Блесок бр. 54, мај-јуни, 2007
      поезија: од „За врабец“


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+