Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ана Агилар-Амат
Ана Агилар-Амат предава Применета терминологија на превод, на Автономниот универзитет во Барселона. Ги објавила книгите „Trànsit entre dos vols“ (Ed. Proa, 2001; која е добитник на наградата Carles Riba во 2000), „Petrolier“ (Edicions de la Guerra, 2003), „Música i escorbut“ („Музика и скорбут“, Ed. 62, 2002; награда Màrius Torres во 2001). Исто така, автор е на книгата „Coses Petites“ („Мали нешта“) заедно со Франческ Парчерисас, со илустрации од Микел Плана; како и на книгата „El placer de la lectura“ („Уживањето на читањето“, Editorial Síntesis, 2004). Нејзината „Música i escorbut“ („Music and Scurvy“) е преведена од каталански на англиски од Ана Кроу и објавена како e-book од Sandstone Press (http://www.sandstonepress.com/d-musicandscurvy.html).


Книги од Ана Агилар-Амат во издание на Блесок:


thumb

Музика и скорбут / Música i escorbut / Music and Scurvy

Поезија од Ана Агилар-Амат, еКнига, на македонски, каталонски и англиски. 

Превод на македонски: Магдалена Хорват. 
Превод на англиски: Ана Кроу.


thumb

Музика и скорбут / Música i escorbut / Music and Scurvy

Поезија од Ана Агилар-Амат, на македонски, каталонски и англиски (2006)

Превод на македонски: Магдалена Хорват. 
Превод на англиски: Ана Кроу.
 

Едиција Бореа, книга 10
Блесок бр. 46, јануари-февруари, 2006
      поезија: Избрани песни од „Музика и скорбут“


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+