Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Елена Конеска
Родена е во Прилеп, Република Македонија на 09.05.1980. Во ноември 2002 дипломирала на групата за Германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.
Студент е на постдипломски студии на групата за Германска книжевност на истиот факултет. Објавува поезија и преводи од и на германски јазик. Моментално работи како преведувач, зборува германски и англиски.

Објавено: Стремеж, Бр. 1-2, 2003, ПоезијаБлесок бр. 46, јануари-февруари, 2006
      критика: Димензии на болката

Блесок бр. 80-81, септември-декември, 2011
      критика: Женскиот Едип или влијанието на формирањето на женската сексуалност


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+