Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Дарко Мораитов
Дарко Мораитов е роден на 30.04.1971 година во Скопје.
Професионално се занимава со фотографија од 1997 година.
Почетокот на неговата кариера беше во неделникот Старт, потоа како уредник на фотографија во неделникот Зум.
Во моментов е уредник на фотографија во неделникот Форум.
Учествувал на повеќе домашни и меѓународни изложби и освоил повеќе награди, меѓу кои позначајна е првата награда за поединечна фотографија на Денови на македонската фотографија во 1999 година.
Во 2000 година престојуваше на усовршување од областа на фотографијата на Универзитетот во Колумбија, САД.Блесок бр. 48, мај-јуни, 2006
      галерија, изложба:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+