Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ф.Л. Бастет
Ф. Л. Бастет е роден во 1926 година. Студирал книжевност и археологија и бил првиот професор на Археолошкиот универзитет во Лејден. Потоа работел како куратор во Националниот музеј на старини во Лејден. Освен научните трудови, Бастет објавил голем број збирки поезија и раскази. Траги-комичниот расказ Феликс е првпат објавен во 1986 година.

Расказот на Ф.Л. Бастет е дел од антологијата „Горко-слатки парчиња“, издание на БлесокБлесок бр. 48, мај-јуни, 2006
      проза: Феликс


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+