Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јасухиро Јоцумото
Јасухиро Јоцумото е роден 21.08.1959 во Осака, Јапонија. Првата збирка поезија Насмеана бубачка ја објавил во 1991 година. Автор е на уште шест збирки поезија, меѓу кои Десниот бок на мојата жена (2006), Песни во разговор: Поезија наспроти Живот (заедно со Масајо Коике, 2005), Златен час (2004). Добитник е на неколку награди, меѓу кои и наградата Хагивара Сакутаро. Неговите песни се преведени на англиски, француски, српски, хебрејски и други јазици. Освен поезија, пишува и есеи, рецензии и кратки раскази.Блесок бр. 49, јули-август, 2006
      поезија: Десниот бок на мојата жена


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+