Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Едуард Прангер
Едуард Прангер е раскажувач и романописец. Автор е на збирката раскази „Танц по жица“ и на романите „Ангели во мракот“ и „Дијагноза“. Расказите ,му се објавени во книжевни списанија, избори и антологии, преведени се на неколку јазици. Живее и пишува во Загреб.Блесок бр. 49, јули-август, 2006
      проза: Бус

Блесок бр. 90, мај-јуни, 2013
      проза: Патот на свилата


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+