Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Џејмс Реј Мусгрејв
По искуството со прочитувањето на Камиевиот Странец (во оригинал насловен многу посоодветно, Туѓинецот) Џејмс Реј Мусгрејв ја започнал својата одисеја за да стане автор на „радстрим“ проза. Неговата книга „Дигитална цртичка: Писателски водич за електронски медиуми (The Digital Scribe: A Writer's Guide to Electronic Media, 1996), е обид да се подучат технички загреаните личности да пишуваат со сиот свој мозок, а потоа неговите три романи имаа за цел да ги научат луѓето како да читаат со мозоци оштетени од американските „бестселери“. Меѓу објавените романи спаѓаат Гревовите на темнината, Руски волци, и Венчавката на Луцифер. Расказите му се објавени во голем број списанија и весници. Ова е негова прва објава на македонски јазик.
Во моментов ги подучува своите колеги луѓе во Сан Диего како да мислат (и, веројатно, да пишуваат) со нивните мозоци оштетени од американскиот систем К-12. Неговото мото е: Carpe nocto!Блесок бр. 49, јули-август, 2006
      проза: Кога брат ми беше ТВ канал


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+