Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Душан Чатер
Душан Чатер е роден 1968 година во Целје, Република Словенија. Студирал новинарство и социологија во Љубљана, а од 1995 година е професионален писател. Бил уредник во издавачката куќа Карантанија и колумнист во неколку списанија. Објавува во сите важни словенечки книжевни списанија. Ги објавил романите Флеш ројал (1994), Вистинити умори (1995), Подови (1997), Имитација (1997) и Стариот е пак пијан (2002). Има објавено и неколку книги за деца, како и монографии за Мерилин Монро, Мадона, и Ѓакомо Казанова.Блесок бр. 50, септември-октомври, 2006
      проза: Стариот е пак пијан


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+