Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Милан Деклева
Милан Деклева е роден 1946 год. Дипломирал компаративна книжевност на Филозофскиот факултет во Љубљана. Пишува поезија, проза, драми, есеи, преведува, компонира, музицира како џез пијанист и работи како новинар за бројни весници и за телевизија. Објавил петнаесетина поетски книги, повеќе драми, куси раскази, романи и пиеси и мјузикли за деца. За своето дело добил повеќе значајни награди: наградата на фондацијата Прешерн, наградата Рожанц за есеистика и наградата Вероника за поезија. Неговите песни и есеи се занимаваат со положбата на модерниот човек во услови на отсуство на Бога.Блесок бр. 51, ноември-декември, 2006
      поезија: Муши, муши


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+