Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јуре Новак
Јуре Новак е роден 1980 год. Студирал филозофија и социологија на културата на Филозофскиот факултет во Љубљана, а сега студира на Академијата за театар и филм.
Јуре Новак е поет, драмски автор, преведувач и новинар. Досега објавил една поетска книга, а објавува и во периодиката. Подолго време се занимава со театар: бил автор и изведувач на повеќе литературни перформанси, книжевно-музички кабареа, автор на експериментални тататрски настани, а учествувал и во многу странски театарски и филмски проекти. Негов последен проект е режијата на дипломската театарска претстава „Киселиот мачор“ во соработка со Словенско младинско гледалишче.Блесок бр. 51, ноември-декември, 2006
      поезија: Порано


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+