Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Сашо Газдич
Сашо Газдич дипломирал социологија на Факултетот за социологија, политички науки и новинарство. Работел во Движење за култура на мирот и ненасилството. Подоцна, се вработил во Мировниот институт. Во јануари 1995 магистрирал на Факултетот за општествени науки, каде што и докторирал во 1998. Член е на филозофската едиција АУТ. Објавил книга куси прози и есеи, Насилство и пост ( Апокалипса, 1997).Блесок бр. 51, ноември-декември, 2006
      есеи: Како одговор: китка


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+