Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Зоран Илиќ
Зоран Илиќ е роден во Крагуевац, Србија, 1955 година. Со своите раскази е присутен во српската периодика од 1989 година. Бил уредник во „Књижевна реч“ (Белград) и „Албум“ (Сараево).
Ги објавил книгите раскази: Едноставна и други приказни (1997), Виртуелна девојка (2003) и Незавршени раскази (2005).
Живее во Белград.Блесок бр. 52, јануари-февруари, 2007
      проза: Фотографија


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+