Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Уша Акела
Уша Акела е автор на збирката поезија „... Кали танцува. И јас исто така...“, a има објавено и компакт-диск со поезија, заедно со флејтистот Стив Горн. Основач е на Поетскиот карван, здружение кое организира поетски читања и работилници за луѓето во болниците и згрижувалиштата. Учествувала на Струшките вечери на поезијата во 2006 година. Го уредила блокот за македонската поезија и фотографија во списанието Borderlands.Блесок бр. 53, март-април, 2007
      поезија: Пишувај песна како да налеваш чај

Блесок бр. 98, септември-октомври, 2014
      есеи: Не може да се избрише


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+