Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Габриела Стојаноска-Станоеска
Габриела Стојаноска-Станоеска (Прилеп, 1978) дипломирала на Катедрата за Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Уредник е во списанието за книжевност „Стремеж“. Објавува поезија, проза и литературна критика во периодиката. Добитник е на првата награда на списанието „Студентски збор“ за најдобар краток расказ. Нејзината драма На паркингот е објавена во списанието „Стремеж“.Блесок бр. 53, март-април, 2007
      проза: Банана


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+