Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јанко Нинов
поет. Роден е на 27 јули 1972 година во Скопје. Студирал класична филологија на Филолошкиот факултет во Скопје. Член на ДПМ од 1993 година.
Автор е на книгите: Семири во сечило (поезија, 1992), Орјатско кале (поезија, 1992), Огласување на височината (поезија, 1993), Ојдипод (поезија, 1996).
Добитник е на наградата на „Студентски збор“ за дебитантска книга.Блесок бр. 12, јануари, 2000
      поезија: Смртта на планината


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+