Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Анета Божинова
Групни изложби:

1998 Дипломирани студенти на ФЛУ, Дом на АРМ
1998 Нови членови на ДЛУМ, ДЛУМ
1999 Мал формат, ДЛУМ
2001 Биенале на млади уметници, МСУ
2001 Мал формат, ДЛУМ
2001 Меѓународна кичевска колонија, КИЦ
2002 Годишна изложба на ДЛУМ, МГС
2002 IX Зимски салон, МСУ
2002 Уметноста го подобрува времето (во соработка со Австрија), КИЦ
2002 Македонски млади уметници, МСУ
2003 Меѓународна делчевска колонија, Делчево
2003 Мал формат, ДЛУМ
2004 Мал формат, ДЛУМ
2004 Годишна изложба на ДЛУМ, МГС (Јордан Грабул – награда за скулптура)
2005 Биенале на млади уметници, МСУ
2005 Мал формат, ДЛУМ
2005 Годишна изложба на ДЛУМ, МГС
2006 Денови на креативноста, New Age
2006 Мал формат, КИЦ
2006 Ревијална годишна изложба, МГС


Самостојни изложби:

2001 Културно информативен центар, Скопје
2001 Дом на култура, Охрид
2004 Галерија f\8, Велс, Австрија
2004 Галерија на уметници, Велс, Австрија
2005 Скопско лето - Национална галерија Чифте Амам, Скопје
2005 Дом на култура, Скопје
2007 Музеј на град Скопје,Скопје
2007 Мајски оперски вечери, Македонска Опера и Балет, Скопје
2007 Галерија Оток, Арт работилница Лазарети, Дубровник, Р. Хрватска

Презентации:

2006 New Age, Скопје во соработка со Културен и информативен центар-Велика БританијаБлесок бр. 55, јули-август, 2007
      галерија, изложба:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+