Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Виолета Танчева - Златева
Виолета Танчева-Златева – раскажувач и поет. Родена е на 25 април 1968 год. во Бориево, Струмица. Дипломирала на Филолошкиот факултет во Скопје. Работи во издавачката куќа „Ѓурѓа“. Член е на Друштвото на писателите на Македонија од 2000 година. Авторка е на следните книги: Книга за сонот (1991), Враќање (1993), Враќајќи се во Бориево (1999), Мојот Пикасо (2007).Блесок бр. 56, септември-октомври, 2007
      поезија: Без надреализам


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+