Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ирена Јорданова
Ирена Јорданова е родена на 08.09.1980 година во Скопје. Средно образование завршува во гимназијата „Јосип Броз Тито“, а дипломира на Филолошкиот факултет, катедра за Општа и компаративна книжевност. Нејзиниот расказ „Улици“ е објавен во заедничкото издание на студентите од Општа и компаративна книжевност наречено Пресметка кај ОКК. Работела како новинар во дневниот весник „Утрински весник“, и била уредник на македонскиот online lifestyle магазин Dynamic. Во моментов го подготвува за издавање нејзиниот прв роман Помеѓу како дел од едицијата “Проаза” и работи на драмски текст под наслов Како да спасиш живот. Ирена е студент на постдипломските студии по Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет.Блесок бр. 56, септември-октомври, 2007
      проза: Бони и Клајд


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+