Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Питер Николсон
Австралискиот поет и писател Питер Николсон е роден во 1950 г. во Вејверли, Нов Јужен Велс; израснал во сиднејските предградија Вулахра и Епинг. Образованието го стекнал на колеџот за наставници Армидејл и универзитетот Меквори, каде што со почести дипломирал во 1978, на тема поезијата на Валас Стивенс. Ја објавил Привремена милост во 1991 година; во книгата се наоѓаат збирките На работ на водата и Погледи кон мостот, како и кусата поезија во проза Брзо премотување, сместена во милјето на Сиднеј. Толку слатка грмотевица е објавена во 1994 година и во неа се застапени Сенка на сомнеж, Прометеј, и Воениот брод змиски касај. Третата книга, Живеалиште, е објавена во 1997 година. Повеќе за делото на Питер Николсон: peternicholson.com.auБлесок бр. 56, септември-октомври, 2007
      есеи: Поезија и култура


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+