Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ариф Кудаири
поет, романописец и преведувач, докторирал Арапска литература на универзитетот во Каиро и предавал на повеќе универзитети во Египет, САД, Кореја, Малезија и Брунеи. Објавил седум збирки поезија меѓу кои и Дрвја, Лисја (Пентланд, Дурам, 1998). Голем дел од неговите дела се преведени на малајски, англиски и урду. Автор е на повеќе збирки раскази, меѓу кои и Приказни од арапска Сахара (Минерва, Лондон, 1998). Неговиот роман Осмото патување на Синбад неодамна е објавен во Лондон (Минерва, 1999).

hamada@brunet.bnБлесок бр. 12, јануари, 2000
      поезија: Сме се сретнале ли порано


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+