Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ричард Гофрeн
Ричард Гофрен докторирал Американска литература на Универзитетот Лиг во Белтехем, Пенсилванија, САД. Предавал во Лиг, како и на Алентаун колеџот во Сентрал Вали, Пенсилванија и на Универзитетот Џејмс Медисон во Харисонбург, Вирџинија. Во периодот 1997-2000 живеел и работел во Скопје, првите две години како Постар предавач на Американските студии при Универзитетот Св. Кирил и Методиј. Направил многу книжевни преводи од македонски на англиски, а со Зоран Анчевски превел и уредил избор на македонски раскази на англиски Change of the System: Stories of Contemporary Macedonia. Сега живее и работи во Братислава, Словачка.Блесок бр. 12, јануари, 2000
      проза: Туристички водич

Блесок бр. 32, мај-јуни, 2003
      проза: Сè што ти треба


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+