Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Самрат Упадјај
Самрат Упадјај е непалски автор кој пишува на англиски јазик. Роден е и пораснат во Катманду. На возраст од дваесет и една година се сели во САД. Предава креативно пишување на Универзитетот Индијана, во државата Илиноис. Неговата прва книга раскази Заробувајќи го Господ во Катманду (објавена 2001 година, од која е земен овој расказ) е прва книга на непалски автор напишана на англиски јазик. Во 2003 ја издава својата втора книга Љубовен гуру, роман, а во 2006 својата втора книга раскази Кралски духови. Го нарекуваат будистички Чехов.Блесок бр. 64, јануари-февруари, 2009
      проза: За време на празникот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+