Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Тина Иванова
Тина Иванова е родена во 1976 година во Скопје. Дипломира на Факултетот за музичка уметност во Скопје на отсекот по музикологија и музичка критика. Работи во „Утрински весник“ од неговото формирање (1999), најпрвин како новинар и музички критичар во културната рубрика, а од 2007 до 2012 година и како нејзин уредник.
Пред „Утрински весник“ работи како музички рецензент во Редакцијата за класична музика и како музички водител во Музичкото радио „Канал 103“, во Македонското радио, паралелно и како новинар во Македонската информативна агенција.
Досега има објавувано текстови во повеќе македонски списанија за култура. Редовен учесник е на музичко-научната манифестација „Струшка музичка есен“. Член е на Сојузот на композиторите на Македонија. Автор е на книгата „Документ 103“ која претставува публицистички труд за музичкото радио Канал 103, и за неа е добитник на престижната државна награда „Мито Хаџивасилев-Јасмин“ за 2011 година. Во 2013 година ја издаде нејзината втора книга, романот „Кругови“, во издание на „Или-Или“.Блесок бр. 64, јануари-февруари, 2009
      звук, осврти: Евтин штоф и чудесни чорапчиња

Блесок бр. 65, март-април, 2009
      звук, осврти: „Порта Маседониа“ – жесток и меланхоличен албум

Блесок бр. 86, септември-октомври, 2012
      звук, осврти: Светските џез хоризонти го збогатија Скопје

Блесок бр. 89, март-април, 2013
      звук, осврти: Почнав со „Битлси“ и морав да го продолжам патот на музиката

Блесок бр. 90, мај-јуни, 2013
      звук, осврти: Епско патување со „Оф-фест“

Блесок бр. 91, јули-август, 2013
      звук, осврти: „Седум приказни“ за седум расположенија

Блесок бр. 92, септември-октомври, 2013
      звук, осврти: „Скопски џез фестивал“ – почва полна со ретки плодови


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+