Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Теута Арифи
раскажувач, поет и есеист. Родена 1969. Доцент при Катедрата за албанска филологија на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.
Објавени книги: поезија - Моја географија, 1996; збирка раскази - Седум магични денови, 1996; студии - Егзистенцијален феминизам, објавена на албански и на македонски јазик, 1997; Жената во процесот на транзиција во Македонија, во коавторство со М. Најчевска и Н. Габер, 1997; Албанската жена (докторска дисертација); есеј - Жените и поделбата на моќта, 1999.Блесок бр. 13, февруари-март, 2000
      поезија: Песна над песните

Блесок бр. 23, октомври-ноември, 2001
      проза: In Medias Res


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+