Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Оливера Ќорвезироска
раскажувач, есеист и преведувач. Родена 1965.
Објавени книги раскази: Страдањата на младиот лектор, 2000; роман за деца: Кифличката Мирна, 1993; есеи: Отвораат ли сништата работа - есеи по туѓа кројка, 1999. Награди: Нова Македонија.Блесок бр. 105, јануари, 2016
      проза: Смртта на готвачот

Блесок бр. 13, февруари-март, 2000
      проза: Бил ли Личеноски во Париз?

Блесок бр. 29, ноември-декември, 2002
      проза: Три соби за двајца

Блесок бр. 87, ноември-декември, 2012
      критика: Литературата како осемејствување


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+