Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Берислав Благоевиќ
Се викам Берислав Благоевиќ и роден сум 1979 година. Магистер сум на географски науки. Објавени книги: „Ламентација според Софрониј“ (куса проза) и „Требаше да бидам збор“ (поезија). Раскази и песни сум објавувал во списанијата „Ријеч“, „Нова зора“, „Балкански книжевен гласник“ и други. Како автор, застапен сум во неколку зборници: „Јас сум расказ“ (Бања Лука), „Просвета“ (Шамац), „Мирослав Антиќ“ (Инѓија), „Море од зборови“ (Барселона) и др.
Моментално живеам и работам во Бања Лука, Босна и Херцеговина.Блесок бр. 69, ноември-декември, 2009
      проза: Четири раскази


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+