Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ефе Дујан
Ефе Дујан, роден 1981 година во Истанбул, е поет и архитект. По дипломирањето на Германската школа во Истанбул, студирал архитектура и филозофија на Средно-источниот технички универзитет и историја и теорија на архитектурата на Јилдиз техничкиот универзитет, каде што и магистрирал. Предава архитектура на универзитетот Мамар Синан. Неговите поетски творби и есеи се објавени во повеќе книжевни списанија. Ја објавил збирката песни „Такас“ во 2006 година со Кемал Озер. Неговата книга „Конструирањето на ликовите во поезијата на Назим Хикмет“ е објавена во 2008 година.Блесок бр. 70, јануари-февруари, 2010
      поезија: Она што недостасува

Блесок бр. 99, ноември-декември, 2014
      поезија: Гледајќи те


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+