Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Мира Кератова
Мира Кератова (1977) – кураторка, теоретичарка на уметноста и критичарка на современата уметност. Меѓу нејзините последни кураторски проекти спаѓаат: Фантазиите за почетокот, Братислава – Петржалка, 2008-9, Работна меморија, Транзит, Братислава 2009 (заедно со Л. Гавулова), Романтиката на мојата младост – иднината на мојата носталгија, Централнословачка галерија – Банска Бистрица 2010 и други.Блесок бр. 74, септември-октомври, 2010
      галерија, осврти: Vivez Sans Temps Mort


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+