Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Дана Кршакова
Дана Кршакова (1965) – книжевна научничка и критичарка, докторка по филолошки науки. Вработена е во Институтот за словачка литература при Словачката академија на науките во Братислава. Се занимава со истражување на словачката литература од деветнаесеттиот и дваесеттиот век. Авторка е на неколку монографии и антологии.Блесок бр. 74, септември-октомври, 2010
      критика: Поетски пат кон хармонијата


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+