Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Александер Халвоник
Александер Халвоник (1945) – прозаист, критичар, публицист и преведувач. Завршил студии по француски и словачки јазик и литература на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Коменски“ во Братислава. Извршувал повеќе редакторски функции, а од 2002 година е директор на Литературно-информацискиот центар во Братислава.Блесок бр. 74, септември-октомври, 2010
      критика: Плоштадот на космонаутите
      критика: План за испраќање


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+