Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Карол Хмел
Карол Хмел (1953) – поет и преведувач. Моментално работи како уредник во издавачката куќа „Калиграм“ во Братислава, а исто така е член и на редакцијата на книжевното списание Фрагмент. Автор е на неколку поетски книги. Активен преведувач е на поезија, проза и есеи од полската (Загајевски, Гомбрович, Милош, Херберт), словенечката (Дебељак, Зајц) и српската (Киш, Басара, Тишма, Павиќ) литература. Превел и мал избор книжевни текстови од современата македонска литература во списанието Дотики (Допири) во 1993 година.Блесок бр. 74, септември-октомври, 2010
      критика: Поглед на современата единка


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+