Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Калина Б. Исаковска
Калина Б. Исаковска е родена 1970 година во Скопје. Дипломирала на Катедрата за Историја на уметноста со археологија при Филозофскиот факултет во Скопје, во 1993 година. Работела како програмски координатор за визуелни уметности (1994-2003) и како директор на Центарот за современи уметности (2003-2008).
Од 2009 година е уредник во издавачката куќа „Блесок“. Преведува од англиски, српски и хрватски јазик за е-списанието „Блесок – литература и други уметности“ од 2008 година. Ја превела книгата за деца „Белиот кловн“ од Дамир Милош. Уредник е на едицијата за книги за деца и млади „Бушавко“.

Калина Б. Исаковска е уредничка на Блесок ГалеријаБлесок бр. 85, јули-август, 2012
      галерија, осврти: Mинливост, трансформација и губење на идентитетот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+