Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Хал Сировиц
Поезијата на Хал Сировиц е преведена на девет јазици – турски, хебрејски, јапонски, исландски, шведски и други. Тој е најпопуларниот странски поет во Норвешка. Автор е на четири книги поезија, а петтата ќе ја издаде Беквотерс прес од Омаха, Небраска,САД. Лиз Розенберг напиша критика за неговата поезија за Холинс критик.Блесок бр. 82, јануари-февруари, 2012
      поезија: Уа за возрасните


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+