Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ана Јакимска
Ана Јакимска (1988) дипломирала Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје со посебен интерес за компаративата како методологија на проучување на односите меѓу уметностите. Студент е на додипломските студии на катедрата по Драматургија, како и на последипломските студии на катедрата за филмска режија на ФДУ во Скопје.Блесок бр. 82, јануари-февруари, 2012
      есеи: Што со уметноста на Балканот по конфликтот?


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+