Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Светлана Христова-Јоциќ
Светлана Христова-Јоциќ (Ресен, 27 февруари 1941 – Скопје, 27 април 2012) беше македонска поетеса, есеист и писател за деца. Заврши Филозофски факултет во Скопје. Работеше како новинар во Радио Скопје. Беше секретар и претседател на ДПМ и основач и главен и одговорен уредник на ревијата „Стожер“. Беше членка e на македонскиот ПЕН центар и на ДПМ. Добитничка е на наградата „Браќа Миладиновци“.Блесок бр. 83, март-април, 2012
      поезија: Молитвена


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+