Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јелена Никодиноска
Јелена Никодиноска (1989) е студент по Англиски јазик, литература и цивилизација со Француски како втор и странски јазик на факултетот Нова-Сорбона Париз 3. Моментално аплицира за мастер студии по Француски јазик и литература. Нејзините литературни интереси вклучуваат пост-колонијални студии (француски и англиски), родови студии, и роман на 19-ти и 20-ти век. Таа е страсен фотограф и сака да танцува, и им се радува на моментите поминати со семејството и пријателите.Блесок бр. 83, март-април, 2012
      есеи: (Американската) ‘Жена–Другиот’

Блесок бр. 92, септември-октомври, 2013
      критика: „Куќата на улица Манго“ од Сандра Сиснерос


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+