Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Азита Гареман
Азита Гареман е иранска поетеса. Родена е во Иран во 1962 г. Објавила четири книги на персиски и една на шведски. Преведува американска поезија. Членува во Иранското друштво на писатели. Од 1986-та објавува песни и текстови во иранските весници.
Објавени книги: „Песните на Ева“, 1990; „Есенски скулптури“, 1995; „Заборавот има едноставен ритуал“, 2002; „Ова е предградието на чавките“, 2009; „Четири книги поезија“ (собрани песни на шведски), 2009.Блесок бр. 84, мај-јуни, 2012
      поезија: Овде неделата се губи


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+