Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Христина Панџаридис
Христина Панџаридис е бугарска писателка и поетеса. Завршила студии по новинарство и корпоративни комуникации на Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски. Пишува раскази и хаику. Во 2011 г. излегува нејзиниот прв роман „Гнев“ во коавторство со Димитар Стојанов). „Сто мајки и сто татковци“ е нејзин прв расказ преведен на македонски јазик.Блесок бр. 85, јули-август, 2012
      проза: Сто мајки и сто татковци


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+