Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Касиопеја Наумоска
Касиопеја Наумоска
родена 1968 во Скопје,
Ликовна академија завршува во Скопје,
реализирани над 15 самостојни изложби во и вон Македонија,

Самостојни изложби

2012
– Перформанс, Скопје: „Чаршиска книжарница“

2011
Безпала-Браун галерија, Торонто
– Кафе галерија 8, Скопје
– Перформанс, Скопје: „Види музика, слушни слика добиј книга“
2010
Безпала-Браун галерија, Торонто
– Културен Центар Кавадарци
2009
– Антико галерија, Скопје
2008
– Аполонија хотел, Гевгелија
2007
– Музеј на Град Скопје
– Француски културен центар, Скопје
2006
– 100 минијатури, Ден и ноќ ресторан, Скопје
2005
– Културен центар Радовиш
– Културен центар Јане Сандански”, Струмица
– Институт и музеј галерија, Битола
– ДЛУМ, Скопје
2003
– Културен центар Прилеп
– Културно информативен центар, Скопје
2001
– Културен центар Прилеп
1999
– Културен центар Куманово
1998
– Културно информативен центар, Скопје
1995
– Културно информативен центар, Скопје
– Културен центар Куманово
– Културен центар Битола
1994
– Културен центар Кавадарци
– Културен центар Прилеп

повеќе од 100 групни меѓународни изложби,
член на ДЛУМ и ДЛУБ,
награди:
1997 – Мал формат, КИЦ
2001 – награда за плакат ЦРС
2003 – ДЛУМ, награда за сликарство „Петар Мазев“
2009 – Мал формат, КИЦ, награда „Коце Мазев“
2011 – акварел, во организација на општина Карпош

Е-пошта: kasiopeja.naumoska@yahoo.com
адреса: Драгиша Мишовиќ 12/16 Скопје
тел: 078 40 64 65Блесок бр. 100, септември, 2015
      галерија, изложба:

Блесок бр. 84, мај-јуни, 2012
      галерија, изложба:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+