Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Илија Кочовски
ИЛИЈА КОЧОВСКИ

Роден во Битола 1945 год. Завршил Училиште за применета уметност во Скопје и Академија за ликовна уметност во Белград. Во ликовното творештво и на јавни ликовни манифестации перманентно е присутен од 1967 год. Приредил триесет самостојни изложби, седумнаесет со Ликовната група 77, учествувал на голем број групни национални и меѓународни изложби од кои позначајни се оние во Париз, Лондон, Глазгов, Стокхолм, Буенос Ариес, Белград, Љубљана, Софија, Варна, Канагава, Мелбурн, Харков, Рациборш, Вироинвал, Прахова, Анкара, Истанбул.
Учествувал на повеќе ликовни колонии, симпозиуми и др. Добитник е на повеќе награди. Член е на Ликовната група 77 / Кочовски, Кочевски, Манев / ДЛУМ и ДЛУБ.

Адреса „Владимир Бакариќ“ 50, Битола
тел: 075 554 834Блесок бр. 84, мај-јуни, 2012
      галерија, осврти: Вредности концентрирани во ликовите


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+