Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Нурит Зархи
Родена во Ерусалим, израснала во кибуцот Гева, после служењето војска се запишала на универзитетот во Тел Авив. Има објавено речиси 100 книги поезија и проза, за деца и за возрасни, добила многу награди. Предава пишување на универзитетот во Тел Авив, има деца и внуци.Блесок бр. 86, септември-октомври, 2012
      поезија: Не се мешам во животите на моите соседи


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+