Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Нина Милева
Родена е на 16 септември 1992 година во Скопје, каде завршува основно и средно образование. Го продолжува своето образование на универзитетот во Амстердам, каде во моментов е во втората година од своите студии. Фокусот на нејзините студии е во полето на меѓународно право и политикологија, со секундарни студии во полето на литература. Добитник е на студентски стипендии за средно како и универзитетско образование, и воедно работни стипендии за летни работилници.Блесок бр. 86, септември-октомври, 2012
      есеи: Исповеднoто пишување како стил застапен во делата на св. Аврелиј Августин, Фјодор М. Достоевски и Вирџинија Вулф


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+