Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Бојан Шашевски
Бојан Шашевски (роден на 06.04.1984 Скопје, Македонија), е дипломиран новинар на правниот факултет „Јустинијан Први“. За време на студирањето е дел од неколку неформални организации, практикант низ повеќе медиуми, а сега вработен во дневното печатено гласило „Утрински весник“. Има сертификат за ЕУ-новинар од обуката во МЦЕО. Своевремено актер во студентски филмски проекти. Примарно беше стручен соработник, а од 2010 година е ко-уредник и водител во емисијата „Психоделични фреквенции“ на независното радио „Канал 103“. Пишува проза и поезија.Блесок бр. 86, септември-октомври, 2012
      звук, осврти: Албум што се вдишува со широки гради


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+