Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Аполон Гилевски
поет, раскажувач, есеист, критичар. Роден е во Скопје на 12 март 1969 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Постдипломски студии завршил на истиот факултет. Работи како новинар. Член на ДПМ од 1995 година.
Автор е на книгите: Излегување од рајот (поезија, 1992), Зборот нож (поезија, 1995), Ружата на предметите (поезија, 1999).
Добитник е на наградата на „Студентски збор“.Блесок бр. 15, јуни-јули, 2000
      поезија: Коњаник


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+