Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Гордана Михаилова-Бошнакоска
поет, раскажувач, есеист. Родена е во Битола на 1 септември 1940 година. Завршила средно образование. Била уредник во Македонската телевизија.
Автор е на книгите: Времето го нема (поезија, 1965), Писма (поезија, 1974), Влегување во Делта (поезија, 1981), Босфорско лето (раскази, 1984), Нордиски љубовници (поезија, 1993), Њујорксон (поезија, 1993), Планини од картонски кутии (поезија, 1997).
Добитник на наградата Браќа Миладиновци на Струшките вечери на поезијата.Блесок бр. 16, август-септември, 2000
      поезија: Предмети


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+