Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Барт ФМ Дроог
роден во малото холандско место Емен во 1966 година. Во моментов работи на енциклопедија за холандските поети и еднаш неделно пишува колумна за поезија во еден холандски весник. Со перформанс се занимава уште од 1981 година кога настапувал заедно со една панк група. Заедно со Тјитсе Хофман е основач на друштвото „Поети од Епибререн“. Првата поетска книга му е објавена во 1988, а најновата ќе му биде објавена во ноември 2000.Блесок бр. 17, октомври-ноември, 2000
      поезија: Избор поезија од поети-учесници на „Виленица 2000“


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+