Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Катерина Пирпоинт
Првата поетска збирка на Катерина Пирпоинт Леи тартуфи (Фејбер, 1995), е носител на Препораката од Поетското друштво и на ред други награди. Има добиено и стипендија од меѓународниот центар за креативно пишување Хоторнден во 1996 година, а во 1996 е прогласена за најдобар млад автор на Санди тајмз. Наградата Сомерсет Мом ја носи на патувања во Египет и Индија, а престојувала и во центарот за пишување Тајрон Гатри во Ирска во 1988 година. Учествувала на поетски фестивали во Велика Британија, Италија и Полска. Во 1999 година е резиденцијален поет на фестивалот во Солзбери. Нејзини песни се застапени во неколку антологии.Блесок бр. 17, октомври-ноември, 2000
      поезија: Избор поезија од поети-учесници на „Виленица 2000“


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+